Tidlig vår på Fossnes

Tiden flyr når en har det trivelig i lag, og derfor er det lenge siden siste nytt fra elevflokken/internatgjengen på Fossnes. Snøen er borte og vi nyter sommervarmen til det fulle. Men siden sist har det ikke hendt så rent lite. Fullstendig bildegalleri finner du her. 

Skiføret avtok litt etter litt, men det har vært en upåklagelig vinter med mange flotte skiturer, mesteparten i Andebu. (Skiløyper fra Gravdal og over mot Ramnes):

Elevene var også ute på skitur i midten av mars. Her fikk både filippinere, svensker og nordmenn testet grenser. Imponerende hvor raskt våre filippinske venner lærte seg teknikken, disse blir nok å se opp for i vinter-OL i Bejing i 2022.


I påskeferien reiste en god gjeng sørover på påskeleir på Haugli. En utbytterik og fin leir sammen med over 40 andre ungdommer. En fin innledning på ferien. Vær gjerne med i bønn for ungdomsflokken, det er en viktig fase i livet hvor mange viktige valg skal tas, og hvor en påvirkes på en særskilt måte.

Imens vi ventet på at snøen skulle smelte, og i mangel på mer vettig arbeid fant noen ut at å pakke inn andres rom var en god idé. Mens undertegnede var borte satte en gjeng av de gjenværende ungdommene i gang med å pakke inn rommet i avispapir. En mengde aviser og et par timers ømfintlig arbeid resulterte i dette:

Gymsalen på Vårennerød og Kongshaugen har også vært brukt en del i vinter/vår. Her har det gått for det meste i volleyball, innebandy og fotball, etter at snøen smeltet bort har det blitt mer aktivitet utendørs i form av fotball på Sem og i bingen på Arnadal og sandvolleyball.

I midten av april reiste undertegnede og Elias på tur til Fjellheim og besøkte noen venner som går på bibelskolen der oppe. Veldig kjekt å bli kjent med gjengen som går der og å få innblikk i hverdagen deres. Godt å få lytte til undervisningen og fikk mange gode samtaler med flere av ungdommene der, utbytterikt på mange måter. Virkelig stort å få kjenne på det åndelige felleskapet, og håper og ber om at bibelskolen fortsatt kunne være en plass hvor ungdommer kan få god og solid innføring i Guds Ord til både kunnskap og kjennskap. Kunne det gi en tillit til Ordet og en avhengighet til vår Herre Jesus Kristus.

På lørdag fikk vi også en flott tur opp fjellheisen med utsikt over Tromsø:

Undertegnede var så heldig å få seg en sykkeltur med Reidar Heian i det strålende maiværet. En flott rundtur om Andebu – Hvarnes – Kvelde – Kodal og tilbake til Fossnes. Fantastiske omgivelser, anbefales på det varmeste, spesielt i stekende solskinn. Alder har ingen betydning bare du har en el-sykkel…

Dagen ble avsluttet med orrleik i nærheten av Oppsalvannet (innover åsen forbi Svarstad Skisenter) sammen med Dag Øyvind Larsen, hvor vi fikk se 8-10 orrhaner som slåss utpå myra.

Ellers går dagene i det vante, utrulig heldige som får sitte å lytte til Guds Ord daglig. Vi er priviligerte som får lov til det et helt år, og i tillegg med støtte fra staten. Takknemlig for all forbønn for skolen, lærere og elever. Vær også med i forbønn for kommende år!

Skrevet av Sigurd Brennsæter (elev 2017/2018)

 


Svenske tegnekunster


Fruktfatene blir stadig lekrere