Vestlandstur 2019

Vestlandstur 27/8-1/9-2019

Nu har bibelskolan varit på tur till Vestlandet där vi fått sett fina platser och under tre tillfällen fått gå på möte i olika bedehus runt om på platserna som vi besökte. Vi bodde under de här dagarna på Haugli leirsted. Under resans gång fick vi lära känna varandra bättre och fick fina stunder tillsammans. En stor del av torsdagen blev till att resa i bil men på kvällen fick vi så fint avsluta med att åka på möte till Bakke Bedehus som ligger i Sira och höra en predikan av Per Bergene Holm.

Vestlandstur 2019

På fredagen fick vi vakna tidigt på morgonen och iväg på en biltur till Preikestolen som ligger lite öster om Stavanger. När vi var framme tog vi oss upp för berget som ligger 604 m över havet. Under turens gång samtalade vi och kämpande oss upp under små regn. Väl uppe på berget åt vi vår niste och såg på den fantastiska utsikten. Efter turen körde vi vidare med bilen till Jon Øystein Gravdals familjehem och blev bjudna på god tacos. Senare gick vi på möte 15 min bort med bil där vi fick höra Lars Fossdal predika.

Vestlandstur 2019

Lördagen visade Lars Fossdal runt, som är känt med området. Först tog vi en tur till Hellern i Jøssingfjord, en klippa som har gett skydd för människor i många år. Där under klippan ligger två gamla hus från 1800-talet skyddade, som människor har bott i för många år sedan. Vidare tog vi en tur till Ruggesteinen som väger 74 ton och ligger plasserat på en punkt så det går att vippa på stenen. Stenen ligger på ett vacker plats nära ett vattendrag. Efter det tog vi en tur vidare till Sogndalstrand som är en liten by med små butiker. Husen är från 1700-1800 talet och ser väldigt sött ut med lite olika charm på varje hus.

Vestlandstur 2019

Turen gick sedan vidare till en gammal bro från 1844, Bakke bro i slutet av Tranåsen vid Sira. Då vi skulle köra över fick vi alla gå ur bilen för att bron skulle hålla vikten. Senare gick turen vidare hem till Lars och Torun Fossdal, och vi fick äta en otroligt god middag. När det började gå mot kväll åkte vi tillbaka till Haugli leirsted och tog en tur med kanot i vattnet som ligger precis nedanför.

 

På söndagen packade vi ihop vad vi hade med oss och lastade in det i bilen för att sedan åka vidare på möte i Å Bedehus i Lyngdal. Där hörde vi en predikan av Rami Seppälä och under mötet fick vi höra Rami och hans fru Vian sjunga. Vidare gick turen tillbaka till Fossnes med minnen från mysiga stunder tillsammans och vi fått blivit bättre kännt men varandra.

Skrevet av Lovisa Grunnan

Flere bilder fra turen finner du her.