Et lite innblikk i to skoledager

Her er et lite innblikk i to skoledager på Bibelskolen på Fossnes.

Første time mandag morgen var det timelærer Lars Fossdal som hadde. Han går nå igjennom Profeten Jesaja og begynte i kapittel 6 med at Herren er hellig og herlig. Vi gikk igjennom betydningen av disse ordene.

Hver skoletime begynner med en sang fra sangboka – ofte en sang som passer til temaet for dagens time.

I andre og tredje time hadde rektor Per Bergene Holm timer i Gamle Testamentet (GT). Vi har nå kommet til 2. Mosebok kapittel 15-18, like etter at Moses har ledet jødene ut av Egypt. Gud sørget for Israelsfolket – han ga dem brød og vann, selv om de klaget.

Per kom også med litt hebraiskkunnskap. hebraiske ord har ikke verbbøyning i tid, så det er ett og samme ord for betegnelsen Gud er, Gud var, Gud kommer og Gud er værende. Vi sammenlignet også ulike bibeloversettelser.

Så var det tid for lunsj og husmor Mary Ann stekte vafler til elevene. I lunsjpausen var det også noen elever som spilte bordtennis; bordtennisbordet står lagelig til bakerst i klasserommet. Andre nøt kaffen i den deilige januarsola. Det er jo så mildt i år!

I fjerde og femte time hadde vi Lars igjen. I disse to timene er det Salmenes bok som står på timeplanen. Vi er i Salme 119 og går igjennom vers 9. Hvordan seirer vi over synd? Ved å bli i Jesus, for vi er allerede rettferdige i Ham ved nåde. 

Du kan ikke hindre en ond lyst i ditt hjerte, men du kan hindre at den hersker over deg

Etter skoletid er det tid for praktisk arbeid. Alle elevene har ulike oppgaver i fellesarealene, hvor vasking og støvsuging gjør at det blir fint på skolen.

Etter skolen gjorde de fleste elevene ting for seg selv, det er ikke alltid vi er like sosiale.

Men elevene Benedicte og Lovisa satt litt sammen med studentene Elise og Sigurd i spisesalen og leste til bibelgruppa, tegnet og studerte. Om kvelden spilte vi brettspillet Partners i stua.

Om tirsdagen startet vi skoledagen med Profeten Jesaja igjen. Men i 3. og 4. time hadde vi timelærer Lars Fredrik Ellingsen i kirkehistorie. Først hadde vi litt om pietismen. Deretter var det gruppesamtale om ordet Adiafora. Det vil si temaer som Bibelen ikke sier noe direkte om: sminke, røyking, skjørtlengde, hår, badetøy osv. Her kom vi med egen-erfaringer fra de ulike kirkesamfunnene som vi har bakgrunn i – kalvinistisk, pinsemiljø og luthersk. Ganske interessant hvordan vi tilpasser oss og ikke vil være til anstøt for de andre, og om hvordan vi kristne skal sette grenser.

I lunsjen denne dagen gikk vi ut for å ta et nytt klassebilde for våren 2020. Så vi hadde det gøy med å ta bilder av hverandre i solværet og skogen. Så var det også tid for kaffe!

I siste time hadde vi Hebreerbrevet, og har nå kommet til kapittel 3,1-3: Kristus er større enn Moses. I timen etter skoletid hadde vi bibelgruppe i stua. På bibelgruppa går vi igjennom boka Bønnens verden av Ole Hallesby. Vi snakket om bønnens egentlige mening, og om hvordan vi kan be med frimodighet.

Notater skrevet av elev Benedicte S. Popkema
Redigert av Marie Louise Björn