Det beste året i mitt liv!

Jeg kom til Fossnes i mitt livs høst. Havde tidligere flere gange deltaget på Bibelkurs. Og nå ønskede jeg meg en tid væk fra det der hjemme. At sitte sammen med andre af Herrens små venner i fellesskap om Hans Ord. Det ville jeg meget gjerne. Og det skete, jeg fik permisjon fra mitt jobb et år, søgte en elevplads på Fossnes og blev budt velkommen.

Hjemme var mit liv på mange måder gået i stykker på grund af synd og død. Mine 4 voksne døtre og konen vendte sig imot mig, og konen ville separeres og det blev vi så selv om jeg strittede imot, så jeg stod uten hjem samt utenfor godt fællesskap med mine nærmeste. Megen lidelse og trengsel har vi givet hinanden, men Herren «har veret mit sterke vern i nødens tid» (Salme 37, 39b).

Året på Fossnes har vert det beste år i mitt liv!

Min 60 års fødselsdag blev feiret her i høst. Søde og dyktige matmor Mary Ann og meg lavede sammen en af mine livretter hønsekjøtsuppe med kjøt og melboller og hun bakte meg en velsmagende gulerotskage. De som kunne komme var med og deres festlige bursdagssang sang de for meg. En daglig glede og lykke var det for mig at bo her på internatet sammen med dere andre elever og ikke minst sammen med de fastboende. Vi har gått, kjørt ture ut i den skjønne Norske natur, drukket kaffe, levet sammen i alvor og spøk, kjørt til møter, ja, vi har delt sang, spill og meget kos ute og inne.

Det var godt at sidde sammen med dere rundt om bordet til spisning og undervisning. Vi fikk god mat både til sjel og legeme. Et lille hold bibelskoleelever var vi. Da vi var flest var vi oppe på 7, det meste af tiden var vi 5, men dejligt få så vi kom tettere på hinannen tross sprogbarrierer og alders forskel. Vi representerede disse lande i løbet af høst og vår. Bolivia, Sverige, Holland, Filipinerne. Norge.  Danmark.

Herren velsigner det ufruktbare, de nedbøjede og ydmykede det som ikke er stort i verdens øjne. Han er så usigelig god mot syndere. Det fikk jeg endnu sterkere hørt og erfaret her på Fossnes, at jeg er synder, og at det ikke går an å leve i synd. Men DU VERDEN EN STOR FRELSER VI HAR! Han er alt det vi trenger for tid og evighet. Det vitner Gud om med utallige forbilleder og vitnesbyrd gennem Skrifterne Joh. 5,39b + Luk. 24,27. Hvor godt det er når vi hører sandheden om oss selv. Og endnu bedre, at min og alle menneskers synd, er sonet af Jesus, som der står skrevet 1 Joh. 2, 1-2:

«Mine barn! Dette skriver jeg til dere for at dere ikke skal synde. Og hvis noen synder, har vi en Talsmann hos Faderen, Jesus Kristus, Den Rettferdige. Og han er en soning for våre synder, og det ikke bare for våre men for hele verdens».

Kan varmt anbefale til enhver alder at komme her og være med som elev. Bibelskole er jo ikke kun for de helt unge, men også for oss som har holdt flere fødselsdage. Vi som så let kommer til at henge fast i og ved alt det vi har og får skrapet sammen i og af denne verden. Når Herren sender ulykker og det går i stykker for os på forskellig vis er det en rig mulighed til at vende sig målrettet mod at samle seg om det ene nødvendige, den gode del.

Skrevet av Torben Asbøg Knudsen,  Silkeborg (Danmark).  Bibelskoleelev 2019/2020