Ransak meg Gud, og kjenn mitt hjerte!

Ransak meg Gud, og kjenn mitt hjerte! Prøv meg og kjenn mine mangfoldige tanker, se om jeg er på fortapelsens vei, og led mig på evighedens vei! (Sal. 139,23-24)

At tage på Bibelskole i min alder 62 år, er noget af det bedste man kan gøre for sig selv, men heller ikke så enkelt, for det er jo på en måde at bryde op. I de sidste par år her i Ikast, blev det mere og mere klart for mig, at hvis jeg skulle bevares som et Guds barn, måtte jeg ind i andre sammenhænge, da forkyndelsen af Guds ord var blevet en mangelvare.

Efter et senior-bibelkursus våren 2010 i Nyt Liv, fandt jeg ud af, at skulle jeg på Bibelskole, skulle det være på Fossnes, – og tilmeldte mig. Det var med en hvis bæven, at jeg tog afsted, da jeg vidste, at jeg var den eneste der var så gammel, men har ikke oplevet at det har haft nævneværdig betydning.

Derfor sluttede jeg i våren 2011 efter et år på Bibelskolen. Det blev et utrolig rigt og givende år, og ordene fra Sal.139,23-24 vil jeg gerne have lov til at sætte som overskrift over skoleåret. Det er en bøn, som jeg dagligt har brug for at bede, at jeg ikke må gå mine egne veje, men at jeg må lade mig lede og vejlede af Gud og hans ord, at det må være hans ord der er rettesnor for mit liv.

Året blev også meget lærerigt, jeg fik lov til at fordybe mig i ordet, arbejde med ordet, og ordet arbejdede med mig. Men det gør også ondt når ordet arbejder med en, jeg fik set meget mere af min egen syndighed, at syndens løn er døden, hvor fortabt jeg er i mig selv, og hvor dybt afhængig jeg er af at have en frelser.

Jeg må daglig takke Jesu for Golgata, at han gik korsets vej for mig, at han med sit blod har vundet en evig forløsning, en evig retfærdighed, at jeg må have lov til at stå iklædt hans rene og hellige og hvide retfærdighedsdragt.

Året bød også på arbejdsopgaver, som var både spændende og udfordrende. Opgaver i kirkehistorie som jeg synes, var utrolig spændende, opgaver i ”småprofeterne” var også spændende, opgave om Kristus i GT, det er utroligt givende at få lov at se, at Jesus har været med fra Bibelens første side. Jeg kunne havde brugt meget mere tid på denne opgave.

At få gennemgået Bibelens bøger er utroligt rigt, at få lov at se ind i skriften, at alle Bibelens bøger dybest set handler om Jesus, se ind i profetierne og løfterne, at Guds ord og løfter står usvigelig fast og kan aldrig rokkes, at Jesus er den samme i dag som i går, ja til evig tid. Jeg er bare blevet så glad for Jesus.

Bøn blev for mig også utrolig vigtig. Jeg fik lov til, at se alle de rige løfter der er knyttet til bøn. I Matt 7,7-8 står der:

Be, så skal dere få. Led, så skal dere finne. Bank på, så skal det bli lukket opp for dere. For hver den som ber, han får, den som leder, han finder, og den som banker på, skal der bli lukket op for.

I beretningen om den kananæiske kvinde hører vi , at hun bliver ved med at bede, ja, hun ydmyger sig endda for Jesus. Mange mennesker kom til Jesus og bad om hjælp, og Jesus hører dem og svarede dem. På samme måde, må jeg have lov til at komme til Jesus, og han vil både høre og svare.

Ruth Nina Magelund, Danmark, elev 2010/2011