Juleavslutning 2020

10. Desember var det juleavslutning for elever, internatbeboere og lærere på Fossnes. Vi har hatt et godt og lærerikt halvår sammen og var glade vi fikk muligheten til å feire dette. Det var en kveld med artige innslag, morsomme utfordringer, god mat og oppløftende vitnesbyrd.

Avslutningen begynte halv fem torsdags ettermiddag med en åpning av rektor Per Bergene Holm, bordvers og matservering av kalkun. Alle elever, internatbeboere og lærere hadde fått utdelt hver sin utfordring som de skulle gjennomføre i løpet av kvelden. Dette førte til forunderlige samtaler, ikke fullt så morsomme vitser og merkelig vinking fra lærere. Elevene og internatbeboerne hang ikke langt etter med sniking i matkøen, overdreven hjelpsomhet og med en stor trang til at alle måtte klappe i takt. Videre ble det delt ut nobelpriser fra det svenske akademiet i katagoriene fysikk, kjemi, medisin, økonomi og litteratur fra vår egen kjære miljøarbeider Anders Olsson.

Måltidet ble avsluttet med en pepperkakehuskåring av lærer John Peder Samdal. Elevene og internatbeboerne hadde fordelt seg i fire grupper og laget hvert sitt bidrag. Mye hardt arbeid hadde gått med i lagingen av disse pepperkakehusene og ingen ble skuffet da alle bidragene vant en diplom i hver sin katagori. Her var det ingen sure tapere! Dette ble etterfulgt av et musikalsk innslag med trompetspilling som satte punktum for dette måltidet.

Ved måltidets ende ventet en overveldende oppvask for de av elevene som trakk det korteste strået. Minst en av oppvaskelevene fant her en liten trøst i coronabegrensningene. Begrensninger i menneskenes kvantitet gjenspeiler seg i kvantiteten av brukte asjetter, bestikk og glass.

Etter en kort pause gikk vi over til den litt dypere delen av juleavslutningen. Det ble holdt en andakt av John Peder Samdal, etterfulgt av sang og vitnesbyrd av lærere og elever. Det ble delt mange oppløftende og styrkende ord, samt sunget flere gode sanger fra sangboken. Vi er veldig takknemlige for at vi kunne samles rundt Guds ord i løpet av kvelden.

Etter sang- og vitnedelen av kvelden ble det servert kake og kaffe med en overraskende vri. Det skulle vise seg at en av kakene var av en litt sunnere art en vanlig. Det ble oppdaget at flere elever og lærere hadde spist sei-kake! Men ettersom høfligheten er stor på Fossnes, var det ingen som kommenterte den noe ulekre kakebitten de hadde på asjetten.

Det ble holdt kunnskapskonkurranse imellom elevene, internatbeboerne og lærerne i kategoriene Bibel, sport, historie og geografi. Etter tre vanskelige Bibelspørsmål hvor både elevlaget og internatbeboerlaget sanket poeng, ble det avdekket at både elevene og internatbeboerne hadde jukset og lært seg svarene i forkant av konkurransen. Lærerne kunne derfor puste lettet ut, poengene ble nullstilt. Dessverre ble lettelsessukket kortvarig og etter en tøff konkurranse var det elevlaget som gikk seirende ut. Kunnskapskonkurransen ble etterfulgt av en artig Kahoot.

Det siste innslaget iløpet av kvelden var et humorinnslag hvor elevene imiterte de fire lærerne Per Bergene Holm, Lars Fredrik Ellingsen, Martin Fjære og John Peder Samdal. Dette var et innslag med høye latterbrøl fra både lærere og elever!

Det ble en god juleavslutning hvor samtlige lærere, elever og internatbeboere var godt fornøyde. Vi har hatt et godt halvår sammen på Fossnes, og er veldig takknemlig til Gud for at vi har hatt denne muligheten til å lese Guds ord og bli styrket i troen sammen. Undertegnede er spesielt takknemlig, og ser fram til resten av skoleåret sammen med elevene og lærerne.

Skrevet av Marcus Eugene Popkema (Elev)