Tur til Gaustatoppen 21. august 2021

Lørdag 21. aug, var det tur til Gaustatoppen med 5 av elevene ved Bibelskolen på Fossnes. Ekspedisjonens deltakere bestod av Steinar, Johanne, Per, Sharmaine, Dlarshept og Carl Richard. Dagen begynte tidligere enn normalt med individuell frokost og fridagsstress, travelt opptatt med pakking. Klokken 07:26 satt vi klare i en nesten nyvaska VW Caravelle, med kurs mot Hvittingfoss, der vi skulle møte Per Bergene Holm og Sharmaine.

Etter en cirka 3-timer kjøretur med en del giring, en kort pause og mange oppoverbakker var vi fremme; en stor steinrøys med en maursti krypende oppover.

Gåturen opp gikk også bra. Selv med en spisepause midtveis, var vi oppe etter 1t 45min. (Per hadde som vanlig to skiver med brunost til lunsj.

Steinar syntes det ikke var nok å gå til turhytta, så han måtte jogge til det høyeste punktet litt lenger bort. Han hadde håpet på å komme tilbake til platået før resten kom opp, men det rakk han ikke.

Utsikten fra Gaustatoppen var spektakulær, i ordets rette forstand: med lite skyer, enda mindre vind og mye sol kunne man se kjempelangt!

Per skrøt av været, og påpekte at det ikke hadde vært så vindstille på toppen før! (Men så skal det jo sies at det er en stund siden Per var der sist.)

Fortroppen bestående av Johanne, Steinar og Carl Richard, hadde som mål og rekke ned på under en time. Nedturen ble preget av mottoet: «Den som intet våger, intet vinner!», og det innebar at tempoet steg betraktelig. Etter par-tre følsomme erfaringer med tyngdekraften, ble vi anbefalt av en forbipasserende turgåer, om å legge prosjektet dødt. Da vi var utenfor den visuelle rekkevidde, begynte vi å løpe igjen.

Innspurten til bilen ble vunnet av Steinar, med en relativt utslitt kodøling i hælene og til sist Johanne som nå, klok av skade, jogget de siste 50 meterne. Per, Sharmaine og Dlarshept kom ned i et mer behagelig tempo og nådde bilen 14:20.

Skrevet av Johanne og Carl Richard.

Korrekturlest og revidert av Benedicte (tidligere elev)