Referat fra åpningshelgen på Fossnes 2022

19-21. August var det åpninghelg på Bibelskolen på Fossnes og spenningen var stor da de nye elevene, en etter en, kom ut av bilene og inn på Bibelskolen. De fleste av elevene hadde reist langt for å komme fram til Fossnes. Noen så langt som fra Finland! Og hva er da bedre etter en lang og slitsom reise, enn å måtte hilse på mange nye mennesker, som snakker et annet språk enn deg selv? Derfor mønstret Fossnes velkomstkomiteen sin og både ansatte og studentene (som ikke var spente i det hele tatt) fikk for første gang hilse på de nye elevene. Selv om det var 2 språk, en drøss av dialekter, litt sløv artikulering og rask utydelig tale fra enkelte studenter, gikk det første møtet fint! De nye elevene fikk deretter litt tid til å pakke ut, og så ble det volleyballspilling, etterfulgt av kveldsmat (med fine norske bordvers).

Lørdagsmorgenen var det frokost kl 9, og elevene fikk for første gang erfare en vakker norsk morgen med blå himmel, brødskiver og frokostblanding. På agendaen for lørdagen var det å bli bedre kjent med de nye elevene og å delta på åpningsmøte.

Men dette året ble nok Fossnes satt i et litt annet lys enn før. Det hadde seg nemlig slik at det var et bryllup akkurat denne lørdagen, med middelaldertema. Derfor var det mennesker i diverse middelalderkledninger som gikk rundt på Bibelskolen. Mest oppsiktsvekkende var nok ridderen i full rustning som skranglende, svett og varm, gjorde seg klar til bryllupet.

Da kvelden begynte å nærme seg, var det først pizza servering, og deretter åpningsmøte på Bibelskolen. De nye elevene hadde fått høre mer eller mindre sanne påstander om hvordan de måtte synge og prestere når de skulle bli introdusert, og var kanskje litt smånervøse. Rektor Per Bergene Holm ba de nye elevene komme opp og introduserte de. Det var Linnea fra Norge, Andrine og Ina fra Finland, Josefina, Hanna, Cecilia og Lydia fra Sverige. Et Bibelskolekull hvor jentene stilte veldig sterkt! Etter møtet  var det kaffe og kaker oppe på Bibelskolen, hvor de nye elevene fikk bli kjent med det norske kakebordet (som til lærer John Peders nok store overraskelse ikke inneholdt krabber).

Søndag var siste dagen i åpningshelgen og det var møte kl 11 med Per Bergene Holm. Dette var siste dagen før den vanlige skolehverdagen på Fossnes skulle begynne, og elevene begynte å bli litt mer kjent med hverandre, og med de norske studentene og lærerene. Det ble prat i sofaene oppe på Fossnes, og samtalen fløt godt, fram til ridderen fra bryllupet bestemte seg for å dukke opp igjen, fektende med sverdet i hånden. Her var det ikke mye fred å få! Ikke før hadde den ene ridderen gitt seg, før den neste dukkete opp. Her var det flere barndoms-ridderdrømmer som ble oppfylt! Etterhvert så ridderne behovet for å roe ned litt, og aktiviteten i stuen på Fossnes ble mer avslappet og barnevennlig, uten sverd og rustning.

Vi studenter og lærere ønsker de nye elevene alt godt og Guds velsignelse over skoleåret de har framfor seg på Bibelskolen. Vi håper det kan bli et år hvor de ser mer av hvor rik Bibelen er og se mer av deres eget behov for Jesus verdens frelser!

«Men vi har vårt hjemland i Himmelen. Derfra venter vi også Herren Jesus Kristus som frelser.» Filipperne 3:20

I et samfunn som har gått vekk fra Gud og hans ord, og som gjør det vanskeligere og vanskeligere å høre Guds ord bli forkynt, håper vi at Fossnes kan forbli et lys som er trofast mot det som står skrevet! Må de nye elevene på Bibelskolen, finne mat for sin sjel, i en verden som prøver å fore dem gift.

Skrevet av Marcus Eugene Popkema