Juleavslutning 2022

”En banad väg, en vandringsled, skall gå där, och den skall kallas ”den heliga vägen”. Ingen oren skall färdas på den, men den är till för dem. De som vandrar den vägen ska inte gå vilse, även om de är dårar.” Jes 35:8

Allt lider mot sitt slut, och det var den 8 december redan dags för juleavslutning på skolan. Efter många förberedelser startade kvällen kl. 17. Vi fick äta massvis av god mat (tack till alla inblandade, speciellt Mary Ann!). Kvällen skred fram och det blev dags för andakt och vittnesbörd. John Peder läste ur Jesaja 35 och vi elever sjöng en sång. Efter detta blev det kaffemat och sedan var det dags för oss elever att visa en speciell video vi hade gjort om hur vardagen på Fossnes ser ut. Då hördes många skratt (om det var med oss eller åt oss kan nog vara osagt). Senare hade Mary Ann fixat några aktiviteter till oss, vilket var uppskattat!

Vi elever ser tillbaka på det här halvåret med mycket känslor. Vi har fått många fina stunder med mycket skratt, men vi kan nog alla komma överens om att det inte alltid varit lätt. Vi får då stämma i med August Ludvig Storm då han skriver:

”Tack för rosorna vid vägen, tack för törnen ibland dem. Tack för resta himlastegen, tack för evigt tryggat hem. Tack för kors och tack för plåga, tack för himmelsk salighet. Tack för stridens klara låga, tack för allt i evighet!”.

Nu ska det bli skönt med lite ledighet, men det glädjer att vi har ett halvår kvar på Bibelskolen på Fossnes!

Skrevet av elev Lydia Kero