Referat fra åpningshelgen 19-20. august 2023

Lørdag 19. august var det åpningshelg for de nye elevene på Bibelskolen på Fossnes. Noen av elevene hadde allerede ankommet dagene før, men det var først på lørdagen at vi alle var samlet. Ved kaffematen hadde vi en introduksjonsrunde, hvor lærere, ansatte, studenter, internatbeboere, og de nye elevene fikk introdusere seg.

Årets elever er Henrik Alm, Martin Hansen, Indianna Fjell, Per Bjørnar Ellinggard, Tina, Isak Samuel Gabrielsen og Jazzle Jordan.

Kl. 18 fikk de nye elevene sitt første ordentlig måltid på Fossnes, hvor pizza stod på menyen. En liten smakebit av hva de kan forvente seg av god mat i løpet av bibelskoleåret. Derfor er også gym et obligatorisk fag på bibelskolen.

På lørdagskvelden ble det tradisjon tro holdt et åpningsmøte. Fossneskoret sang, Lars Fredrik Ellingsen talte, og rektor Per Bergene Holm hadde en introduksjonsrunde av årets elever for forsamlingen.

Etter møtet var det kaffemat, og alle var hjertelig velkommen opp på Ekely for å hilse på de nye elevene, eller for å hilse på kakebordet, hvis det var av større interesse. Resten av kvelden var det ikke satt opp noe på planen, og de nye elvene fikk litt fritid etter alle de nye inntrykkene.

Søndagsmorgen var det frokost kl. 9, med egg og bacon (vi har gym 2 ganger i uken) etterfulgt av møte kl 11. På søndagsmøte fikk vi sang av Martin Fjære og tale av Fredrik Thorbjørnsen. Vi fikk også litt informasjon om hvordan det går med familien Varchenko i Ukraina av Konrad Fjell. Etter møtet var det karbonader og potet som stod på menyen, og på Martin Fjære sitt initiativ kjørte vi bort til Grorudvannet for å gå oss en tur i fine omgivelser.

Resten av søndagen forløp seg rolig, uten noe spesielt program med unntak av de faste måltidene. Da fikk vi mer tid til å sette oss ned og prate, eller for de som heller ville det, tid til å trekke seg tilbake og ha litt alenetid, før første skoledag.

Vi ønsker alle de nye elevene velkommen til Fossnes, og ber om at de må få et godt år, hvor de kan bli grunnfestet i Guds Ord!

Skrevet av Marcus Popkema