Kristi himmelfartsläger i Nybro 2024

Torsdag 9. mai, kl 07:15 var det bestemt avreise fra Fossnes. Det ble naturligvis litt senere enn det, men det hadde Per lagt inn i skjemaet, det kan hende han har litt erfaring med ungdommer og tid fra før…

Vi kjørte minibuss og to personbiler, og den ene av dem skulle settes igjen i Sverige for å selges. Vi tok ferja fra Horten til Moss og fortsatte å kjøre på den forholdsvis lange turen.

I Jönköping stoppet vi for en lengre pause med mulighet for å kjøpe seg mat. Noen spiste asiatisk mat, noen på IKEA og andre spiste den tradisjonelle medbrakte matpakken. Når vi skulle kjøre videre etter pausen hoppet jeg og Lydia Kero over fra minibussen til Lukas Kero sin bil som han skulle sette igjen i Sverige. Og det tok en litt uventet vending. Lukas og Lydia som har kjørt hjem til Nybro mange ganger var nå i samme bil. Vi kjører da Lukas, Lydia, Ester Heian og jeg, og plutselig sier Lukas: «här har jag aldrig varit förut».

Da har vi altså kjørt feil, og vi ligger 45 minutter bak minibussen og de andre. Vil dere vite mer om hva Lukas tenker og sier om denne saken, kan dere spørre ham selv. (Han ble kanskje litt flau)

Vel framme i Nybro ble vi godt tatt i mot av familien Kero og resten av forsamlingen på Johannesgården. Vi fikk kaffe og svensk fika, og vi fikk tid til å pakke ut litt der vi skulle sove.

Temaet for leiren var “Se han kommer med skyarna”. Talere på leiren var Gunnar Nilsson, Olof Nilsson, Per Gustafsson, Marcus Söderberg, Per Bergene Holm og Asbjørn Fossli.

Kl 18:00 var det møte, egentlig med Olof Nilsson, men siden han var syk tok Gunnar Nilsson det møtet istedenfor.

Gunnar talte over Jes. 61, 10-11, om at vi skulle være glade. Å være frelst og få sine synder forlatt er en stor glede. Den som har sønnen har alt.

Etter møtet var det kveldsmat, før Per Bergene Holm hadde kveldsmøte. Han prekte over Sef. 1, om dom og frafallstid. Han tok spesielt fram vers 7,

“Vær stille for Herren, Israels Gud! For Herrens dag er nær.”

Han har noe å si deg! Går vi inn og ut av møtene uberørt?

Fredag var det morgenbønn før frokost kl 09:00. Damene på kjøkkenet fortjener en oppmerksomhet for innsatsen som ble lagt ned denne helgen!

Før møte kl 10:00 gikk vi ut en liten tur for å se oss litt om, og for å se de fine trærne Marcus Popkema allerede hadde oppdaget.

Kl. 10:00 var det møte med Asbjørn Fossli. Han tok frem teksten i Sak. 12,1-13,1. Målet med alle trengselen som Israel måtte gjennom var at de skulle vende om. Slik er det med oss også, vi må omvende oss fra synden. Det er min synd som er problemet, ikke alle andres synd. Tåler vi å høre det?

Etter at Asbjørn hadde talt så talte Per Gustafsson over Luk. 24, 49-53. Han snakket om Kristi oppstandelse og himmelfart som denne helgen handlet om. Disiplene var vitne til Jesu himmelfart.

Der Guds Ånd er åpenbares stadig hjertets forderv. Vi trenger en forsvarer hos Faderen. Jesus trer frem med sine naglede hender, oss til gode.

I 12- tiden var det middag før vi skulle ut på en utflukt til Öland og Kalmar slott. Vi kjørte minibussen og transporteren til Kero, så vi var en god gjeng på tur.

Gunnar Nilsson var guide og fortalte om vindmøllene og hva som var spesielt med de forskjellige. Vi gikk en liten runde i et vernet område med mange spennende vekster av ulikt slag.

Før vi kjørte til Alvaret for å se på orkideer hadde vi en kaffepause.

Kalmar slott

Etter utflukten var det middag hos familien Kero. Vi spiste pizza, fikk omvisning og sparket fotball.

Lørdag var det morgenbønn og frokost før Asbjørn Fossli hadde møte. Han talte over Jes. 49,13-16 og 24-25. Etter han talte Marcus Söderberg over Luk. 21, 25-33. Det kommer en dag hvor Jesus kommer igjen. Vi vet ikke når han kommer, vi kjenner ikke tid eller time. Derfor skal du ikke vente med å gjøre opp din sak med Gud.

“I dag, om dere hører hans røst, da forherd ikke deres hjerter” (Heb. 3,7)

Etter møtet var det en lengre pause. Noen spilte fotball, noen gikk til Ica, noen satt og pratet og noen tok en hvil. Før møtet ble det servert kaffe og kaker.

Kl 16:00 hadde Per Bergene Holm møte og det ble sunget et par sanger av en del av ungdommene på leiren. Per talte over Sef. 2. Vi fikk en fortsettelse i Sefanja om frafallstiden. Om synd og omvendelse, og det nye livet i Jesus. Er du født av Gud har du fått en ny lyst som er av Gud og et ønske om å være Han nær. Etter Per talte Gunnar Nilsson fra 1. Kor. 13, 1-13.

Guds kjærlighet er en annen enn menneskers kjærlighet. Han tar ikke frem vår synd som vi har gjort om og om igjen og sier “jeg husker hva du gjorde mot meg den gangen”. Han har kastet det i glemselens hav når du har bedt om tilgivelse for din synd.

Søndag var siste dag på leiren. Per Bergene Holm hadde møtet kl 10:00 før Olof Nilsson hadde avslutningsmøtet.

Vi fikk høre om hvordan mennesker holder Gud på avstand og ikke har noen fortrolig omgang med Gud.

Olof talte om fred og hvordan Gud har skapt fred gjennom Jesus. Har du fred med Gud? Hvordan går det deg på dommens dag?

Så tok vi fatt på den lange turen hjem igjen, med nye bekjentskap og gode minner i bagasjen. Men viktigst av alt har vi nok en gang fått høre Guds ord.

Skrevet av Indianna Fjell