De siste ukene av skoleåret

De siste ukene av skoleåret har vært solfylte og varme. Dette har resultert i godt humør, grilling og mye volleyball.

I forbindelse med 17. mai hadde vi en strålende langhelg. Nasjonaldagen startet med flaggheising før en bedre frokost. Vi så barnetoget marsjere gjennom Larviks gater med god stemning og korpsmusikk. Videre gikk turen til Kongshaugen, hvor vi fikk servert pølser og is – og ikke minst kulturelle innslag. På kvelden var det, tradisjonen tro, møte på Østre Kvelde bedehus, og ungdomsforeninga sto for servering og underholdning.

Resten av helga ble det tid til både fotball og volleyball, og den ene kvelden var vi samlet en god ungdomsgjeng på Holm.

Tirsdag 5. juni var det skoleavslutning for den fine gjengen fra skoleåret 2017-2018. Vi grillet, var samlet til bønne- og vitnemøte, og fikk underholdende innslag fra elever og studenter. Først nå begynte det å synke inn at et vakkert år nærmet seg slutten. I en elevs tale ble det rettet en spesiell takk til husmor på Fossnes, Mary Ann Marcado. Hun har gjort en fantastisk jobb, ikke bare med å skape kulinariske opplevelser på kjøkkenet, men også vært en viktig del av miljøet på Fossnes. Det er ikke uten grunn at følgende utsagn ble sagt i talen:

«Det blir ikke lett for oss gutta å velge kjerring når du legger lista så høyt.» (elev om husmor)

Den siste uka har vært preget av vasking og pakking, tårefylte avskjeder og CD-innspilling på kveldstid. Bibelskolekvartetten (Johanne Fjell, Tina Fossdal, Sigurd Brennsæter og Elias Petersson) sang noen kvelder for å ta opp litt lydfiler til minne om et innholdsrikt skoleår. Ellers har også Fossneskoret vært travelt opptatt med innspilling til en påske-CD, med Rami Seppälä som dirigent og redigerer.

Nå er sommerferien kommet, og vi sitter igjen med mange gode minner, lærerike erfaringer og en dyp takknemlighet. Jeg tror ikke jeg er alene om å ha lært mye i løpet av dette året; både om meg selv, om mennesket og om Gud.

Om vi er troløse, så forblir han trofast. For han kan ikke fornekte seg selv (2. Tim 2,13)

Dette skoleåret har virkelig vært en velsignelse fra Gud. Vi er takknemlige for Ordet vi har fått høre, og jeg vil avslutte med et bibelvers som vi både begynte og endte året med – Jeremia 15,16:

Jeg fant dine ord, og jeg åt. Og dine ord var til fryd for meg og til glede for mitt hjerte. For jeg er kalt ved ditt navn, herre, hærskarenes Gud.

Tina Fossdal, elev skoleåret 2017/18